تاریخچه تولید آبمیوه گیری
آبمیوه گیری ابزاری است که برای استخراج آب میوه از میوهها، سبزیجات، سبزیهای برگی و یا گیاهان مختلف به کار میرود. با خرد کردن یا فشردن ، آبمیوه را از میوه بیرون میکشد
تاریخ تولید دستگاه آبمیوه گیری الکتریکی در قرن گذشته آغاز شد، در طول دهه ۱۹۳۰، زمانی که اولین دستگاه توسط دکتر نورمن واکر اختراع شد. او اولین کسی بود که به مردم عادی اجازه داد تا آب میوه را به طور موثر از سبزیجات و میوهها استخراج کنند.
آن ماشین بزرگ اما موثر در ابتدای کار بود و میوهها و سبزیجات را له میکرد. تفاله میوه را روی یک کیسه کرباسی فشار میداد و با فشاری که وارد میشد آب میوه را تهیه میکردند.
سپس، در اواسط دهه ۱۹۵۰، اولین آبمیوهگیری اختراع شد. سرعت بالای میله چرخان خیلی سریع بود و باعث اصطکاک، گرمایش و از بین بردن آنزیمهای زنده و مواد مغذی دیگر شد. متعاقبا، یک محصول دیگر دو دنده در سال ۱۹۹۳ تولید شد. این روش هم چنین براساس همان قبل بود اما بدون گرمایش و ذخیره تمام مواد مغذی از میوهها و سبزیجات .
گروه صنعتی الوین تولید کننده بهترین نوع دستگاه آبمیوه گیری صنعتی در ایران. برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
اولین آبمیوه گیری با سیستم گریز از مرکز
اولین آب میوهگیری گریز از مرکز در حدود دهه ۱۹۵۰ اختراع شد، و معایب قابل توجهی داشت: سنگین، پر سر و صدا بود و جایی برای خمیر کاغذ وجود نداشت، بنابراین کاربران مجبور بودند دستگاه را برای تمیز کردن مکرر آن متوقف کنند این آبمیوهگیری گریز از مرکز از دهه ۱۹۵۰ پیشرفتهای بسیاری در طراحی خود داشته است و در حال حاضر رایجترین نوع آبمیوهگیری خانگی است.
امروزه انواع و مدلهای زیادی از آبمیوه گیری ها در دسترس هستند، اما بهبود یافته و دوباره طراحی شدهاند. آنها عمدتا با اهداف استفاده تقسیم میشوند. از انواع دستی به طور عمده برای مرکبات و برای تمام اهداف میتوان از انواع الکتریکی استفاده میشود. آمبویه گیری های الکتریکی سریعتر، کارآمدتر و کارآمدتر هستند و به همین دلیل است که امروزه بسیار رایج هستند.
با انواع آبمیوه گیری صنعتی هم آشنا شوید:آب انار گیری صنعتی ، آب هویج گیری صنعتی و آب کرفس گیری صنعتی آشنا شوید.
طراحی آبمیوه گیری
طراحی همه جا هست. این احتمالا کلیترین تعریف است، اما در عین حال، توضیح آن به زبان دیگر دشوار است. میتوانیم در اطراف صندلی خود، اتومبیلی که هر روز میرانید، وب سایتهایی که گاهی از آنها استفاده میکنید و حتی چوب ماهیگیری که هرگز از آن استفاده نمیکنید، همه اینها را مشاهده کنیم. طراحی جهانی و جامع است و به تمام حوزههای زندگی ما نفوذ میکند. مرزهای طراحی، هنر و مهندسی همیشه تا حدی با هم همپوشانی دارند، به خصوص هنگامی که در مورد طراحی صنعتی صحبت میشود. طراحی صنعتی به معنای خلق و ایجاد ایدهها و مفاهیمی است که جنبههای زیادی (بصری، کاربردی، و غیره)را برای راضی کردن تولیدکنندگان و کاربران نهایی به طور مساوی در نظر میگیرند.
یک طراح باید به ایدهها، ادراکات، احساسات و تجربیات که با فرصتهای بیپایان مواجه هستند بپیوندد و آنها را به یک مفهوم قوی ارایه دهد که به همین ترتیب باید مسایل اساسی و عناصر کلیدی یک زمینه خاص را در نظر بگیرد. درواقع، این کار پیچیده است و به یک پایه تحقیقاتی خوب نیاز دارد. طراحی محصول، در سادهترین تعریف، طراحی کالا است.
طراحی آبمیوه گیری کاری دشوار است تا بتوان یک محصول ساخت تا در عین کارآمدی ویتامین و مواد مفید میوه را هم حفظ کند.
آب میوه گیری گریز از مرکز
اصل کار آبمیوهگیری گریز از مرکز الکتریکی که بر پایه این اصل استوار است و بر همینن اساس به نام آبمیوهگیری گریز از مرکز الکتریکی نامگذاری شدهاست. خرد کردن محصول با تیغه برش و در همان زمان چرخاندن آن با سرعت بسیار بالا تا آب میوه از قسمت گوشتی میوه جدا شود . برای مقایسه، به یاد داشته باشید که چگونه یک ماشین لباسشویی آب را از لباسهای خیس میچرخاند .
در تصویر زیر میتوانید سبد اشتاینر را با سوراخهای کوچک ببینید، مایع از بین عصاره میوه عبور میکند .این سیستم چرخشی منحصر به فرد مزایا و معایب زیادی دارد. به عنوان مثال، هر چه یک آبمیوهگیری سریعتر باشد،مقدار آبمیوهگیری آن بیشتر میشود و این باعث میشود آبمیوهگیری گریز از مرکز نسبت به آبمیوهگیری که هر قطر از محصول را آسیاب میکند، کارایی کمتری داشته باشد. علاوه بر این، اسپین سریع گرما و اصطکاک ایجاد میکند که کیفیت آبمیوه را کاهش میدهد و کیفیت طعم و ارزش غذایی آن را کاهش میدهد.
مزایای آبمیوه گیری گریز از مرکز
با این حال،کار با این آبمیوهگیری و تمیز کردن آن آسانتر است و در تولید آب تازه در مقایسه با انواع دیگر آبمیوهگیری الکتریکی بسیار سریعتر هستند چون آنها سریع کار میکنند و همچنین به زمان آمادهسازی کمتری نیاز دارند چون این آبمیوهگیری در تکههای بزرگتر میوه و سبزیجات مصرف میشود. علاوه بر آن، قیمتها منطقیتر دارند.
نحوه آب گیری میوه در دستگاه آبمیوه گیری
برای درک نحوه جدا شدن آبمیوه از خود میوه شکل زیر را ببینید.
فلشهای سه رنگ که مراحل گرفتن آب میوه را نشان میدهند. فلشهای زرد نشان میدهند که چگونه محصول به تیغه میرود تا در سبدی که در حال چرخش است رنده شود.
سپس عصاره با کمک نیروی گریز از مرکز (فلشهای قرمز)از تفاله جدا میشود و تفاله میوه با جهت فلشهای سبز بالا میرود و به داخل سطل ریخته می شود.
هم چنین آب میوههایی با همان سیستم و در همان سبد وجود دارند اما برعکس خالی می شوند و همان نتیجه را میدهد، و تنها در چند مدل استفاده میشود. زیرا تولید و خدمات آن سختتر است.
اجزا و قسمت های آبمیوه گیری
این سیستم شامل یک موتور، یک مکانیزم فرمان، یک دکمه قدرت و سیستم ایمنی (اختیاری)در بخش مات بدن (۳ و ۴)است. بخش شفاف شامل یک ظرف آبمیوه (۱)، یک ظرف پالپ (۲)، یک مکانیزم قفل کردن (۵)است که میتواند بسته به مدل متفاوت باشد، یک کاسه جدا کننده آبمیوه جدا شدنی (۶)، یک سبد گریز از مرکز متحرک با دیسک توری (۷)، پوشش فوقانی با یک لوله تغذیه (۸)و یک پریور غذا (۹).
کامل بودن مجموعه میتواند از یک مدل به مدل دیگر متفاوت باشد، و به طور عمده به اهداف استفاده از دستگاه بستگی دارد، برای مثال، برخی از مشتریان مدلهای فشرده را ترجیح میدهند که دو برابر فضای کمتر میگیرد، و آنها باید هر از گاهی از آن استفاده کنند. برعکس، مشتریانی وجود دارند که دستگاههای بزرگ تر با ظروف بزرگ را برای تولید مقدار زیادی آبمیوه در طول فصل برداشت برای تامین غذا ترجیح میدهند.
علاوه بر این، لازم به ذکر است که پس از تحقیقات بازار آب و هوا، ما به این نتیجه رسیدیم که موتور با فرمان حدود ۱۰ سانتی متر مکعب یا فضای سیلندر نیاز دارد. انواع مختلفی از موتورها وجود دارند که در سطح قدرت و سر و صدا با یکدیگر تفاوت دارند.
نقش طراحی در قیمت آبمیوه گیری
تولید لوازم خانگی همیشه با مشکل انتخاب مواد مواجه است. امروزه نوع مواد برای ساختن کالا ها نسبتا گسترده است، با این حال، در حال حاضر حدود سه نوع از رایجترین مواد مورد استفاده قرار میگیرند. اولین ماده به دلیل هزینه پایین، دوام، سبک بودن، مقاومت در برابر آب و سهولت فرآیند ساخت، پلاستیک است. پلاستیک در حال حاضر بسیاری از مواد سنتی مانند سنگ، چوب، سرامیک، کاغذ، شیشه، فلز، چرم را در بیشتر استفادههای گذشته خود جایگزین کردهاست . پلاستیک یکی از عملیترین مواد در زمینه طراحی نیز هست، چند منظوره است و میتواند از هر شکل، رنگ (شامل شفافیت)، ضخامت، سختی و بافت باشد . اگر طراحان بر روی فعالیتهای زیستمحیطی در کار خود تمرکز نکنند، این میتواند یک نقطه حیاتی برای آنها است، زیرا نقطهضعف عظیم مواد پلاستیکی، اثر مضر آن بر اکولوژی و سلامت است.