چرا آب هویج برای سلامتی بدن مفید است؟
هویج گیاهی است که به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا چه به صورت خام یا پخته مصرف شود، و چه آبگیری شده و به صورت نوشیدنی میل شود، تاثیرات بسیار زیاد و مثبتی بر سلامتی انسان دارد. هویج یا آب هویج غنی از انواع ویتامینها مانند C و B، منیزیم، مس، پتاسیم و سرشار از آنتی اکسیدانهای قوی است که در تقویت سیستم ایمنی نقش بسیار مهمی دارند. همچنین با مصرف آب هویج به صورت ناشتا اشتها کاهش پیدا میکند و با تحریک تولید و ترشح صفرا باعث افزایش چربی سوزی شده که در نتیجه کاهش وزن را به دنبال دارد. از دیگر دلایل مفید بودن آب هویج میتوان به تاثیر آن بر کاهش بیماریهای قلبی، کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو (نبودن تعادل بین آنتیاکسیدانها و رادیکالهای آزاد)، پاکسازی کبد و پیشگیری از تخریب سلولها اشاره کرد. در ادامه به معرفی 20 مورد از خواص آب هویج میپردازیم.
گروه الوین با تولید دستگاه آبمیوه گیری صنعتی با کیفیت آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز است.
خاصیت اول: بهبود سلامت چشم
هویج و آب هویج سرشار از ماده مغذی بتاکاروتن هستند که به عنوان عامل رنگ نارنجی هویج و پیشساز ویتامین A شناخته میشود. ویتامین A برای سلامت چشم و بینایی بسیار مفید و ضروری است، به همین دلیل مصرف آب هویج باعث بهبود سلامت چشمها میشود. همچنین ویتامین A میتواند باعث در امان ماندن افراد مسن از بیماری دژنراسیون ماکولا (Macular degeneration: شایعترین علت کوری در سالمندان) شود.
علاوه بر بتاکاروتن، دو نوع کاروتنوئید دیگر به نام لوتئین و زیگزانتین نیز در هویج وجود دارد که در محافظت از چشمها در برابر نورهای آسیبرسان نقش بسیار مهمی دارند.
خاصیت دوم: تقویت سیستم ایمنی
آب هویج سرشار ویتامینهایی مانند C و A است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از بدن در مقابل آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. همچنین ویتامین A موجود در هویج باعث دفع میکروبها شده و از پوشش اندامهای داخلی در برابر میکروبها نیز محافظت میکند.
علاوه بر این، آب هویج غنی از ویتامین B6 است که این ویتامین برای واکنش بهینه سیستم ایمنی بدن و تولید لنفوسیتها که نوعی سلول ایمنی هستند، ضروری است.
آب هویج گیری صنعتی الوین با طراحی منحصر به فرد مناسب برای محل کار و منزل شما.
خاصیت سوم: خاصیت ضد سرطانی
کاروتنوئیدها و ویتامینهای موجود در آب هویج باعث محافظت سلولها در برابر رادیکالهای آزاد شده و با محدود کردن رشد سلولهای سرطانی میتوانند در پیشگیری از سرطانهایی مانند سرطان سینه، خون، پروستات و مثانه تاثیرگذار باشند.
خاصیت چهارم: تنظیم سطح قند خون
نوشیدن مقدار کم و کنترل شده آب هویج در کاهش سطح قند خون تاثیرگذار است. همچنین آب هویج حاوی پروبیوتیکهایی (باکتری های مفید) است که بر روی باکتریهای مفید مرتبط با دیابت میتوانند اثر بگذارند. رندانههای آنتوسیانین موجود در آب هویج نیز خاصیت ضد التهابی دارند که میتوانند به کنترل قند خون کمک کنند.
خاصیت پنجم: سلامت و زیبایی پوست
همانطور که گفتیم آب هویج منبع غنی از ویتامین C است که این ویتامین بر تولید کلاژن در بدن تاثیر دارد. کلاژن پروتئینی است که در پوست و مو به فراوانی تولید شده و خاصیت ارتجاعی در پوست ایجاد کرده و باعث استحکام پوست میشود. همچنین این ویتامین از پوست در برابر آسیبهای اشعه فرابنفش خورشید (UV) نیز محافظت میکند.
خاصیت ششم: بهبود سلامت قلب و تنظیم فشار خون
آب هویج منبع خوبی از ماده معدنی پتاسیم است که میتواند بر کاهش میزان تریگلیسیرید و کلسترول، تنظیم فشار خون و جلوگیری از سکته قلبی تاثیرگذار باشد. همچنین مصرف آب هویج استرس اکسیداتیو را نیز کاهش میدهد.
خاصیت هفتم: بهبود سلامت کبد
مصرف آب هویج به دلیل داشتن مواد مغذی مانند ویتامین A، آنتیاکسیدانها و کاروتنوئید میتواند به پاکسازی کبد منجر شود. کبد چرب غیر الکلی که به دلیل رژیم غذایی نامناسب و چاقی ایجاد میشود میتواند با مصرف هویج و آب هویج بهبود پیدا کند.
خاصیت هشتم: تاثیر بر لاغری و کاهش وزن
نوشیدن آب هویج به خصوص به صورت ناشتا میتواند باعث کاهش میزان اشتها و افزایش فعالیت صفرا شده و به چربیسوزی منجر شود. همچنین هویج به دلیل داشتن فیبر بالا به بهبود هضم غذا کمک کرده و میتواند موجب لاغری شود.
خاصیت نهم: بهبود سلامت مغز
بتاکاروتن موجود در آب هویج میتواند با آسیبهایی که استرس اکسیداتیو میتواند به سلولهای مغز برساند مبارزه کند. همچنین میتواند باعث جلوگیری از مشکلات حافظه به دلیل افزایش سن نیز شود. همچنین پتاسیم فراوانی که در این نوشیدنی وجود دارد از ابتلا به سکته مغزی نیز جلوگیری میکند.
خاصیت دهم: بهبود سلامت دستگاه گوارش
فیبر موجود در آب هویج میتواند به بهبود شرایط گوارش بدن کمک کند و باعث درمان یبوست شود. همچنین پتاسیم موجود در این نوشیدنی میتواند به درمان اسهال نیز کمک کند. همچنین ترکیبات قلیایی موجود در آب هویج میتواند اسید معده را خنثی کرده و از رفلاکس معده و مری جلوگیری کند.
خاصیت یازدهم: تاثیر بر سلامت مو
یکی از شایعترین مشکلات مو، ریزش مو به دلیل ضعیف شدن ساقه و ریشه آن میباشد. مصرف مواد معدنی و ویتامینها میتوانند باعث تقویت ریشهها شده و از ریزش مو جلوگیری کنند. آب هویج منبعی غنی برای دریافت ویتامینهای لازم برای تقویت و رویش مجدد مو محسوب میشود. از دیگر مزایا این نوشیدنی میتوان به کند شدن روند سفیدی مو اشاره کرد.
خاصیت دوازدهم: تقویت استخوانها
این نوشیدنی به دلیل داشتن ویتامین K و کلسیم میتوان در بهبود شکستگی استخوانها و افزایش استحکام آنها تاثیرگذار باشد.
خاصیت سیزدهم: بهبود زخمهای خارجی
ویتامین C موجود در آب هویج میتواند در تسریع بهبود زخمها و بریدگیهای خراجی بدن تاثیرگذار باشد.
خاصیت چهاردهم: تقویت تخمدانها و چرخه قاعدگی
آب هویج میتواند در پیشگیری تنبلی تخمدان پیشگیری تاثیرگذار بوده و مصرف این نوشیدنی میتواند تنظیم سیکل قاعدگی و کاهش دردهای قاعدگی را به همراه داشته باشد.
خاصیت پانزدهم: کمک به رشد جنین
همانطور که گفته شد آب هویج سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف است، به همین دلیل مصرف این نوشیدنی میتواند برای رشد مغز و دیگر اعضای بدن جنین مفید باشد. اما بهتر است در اینباره با پزشک خود مشورت نمایید.
خاصیت شانزدهم: تاثیر در درمان عفونتها
آب هویج خاصیت ضد عفونی کننده و ضد میکروبی دارد که با مصرف آن میتوان از بروز عفونتهای دهان، گلو، معده، روده بزرگ و ادراری پیشگیری کرد. همچنین به درمان سرماخوردگی، کرونا، سرفه، آنفلوانزا، برونشیت، سرخک، اوریون و … نیز کمک میکند.
خاصیت هفدهم: تاثیر در سلامت ریه
آب هویج به دلیل داشتن ویتامین A، ویتامین C و آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن از ابتلا به بیماریهای تنفسی و سرطان ریه جلوگیری کرده و به پاکسازی ریه کمک میکند.
خاصیت هجدهم: تاثیر بر سلامت مردان
مواد مغذی موجود در آب هویج میتواند باعث افزایش کیفیت اسپرم، قوای جنسی و قدرت باروری شده و همچنین از سرطان پروستات جلوگیری کند.
خاصیت نوزدهم: تاثیر در دوران بارداری، پس از زایمان و شیردهی
ویتامین A موجود در آب هویج میتواند در تقویت چشمها، رشد مغز، دستگاه عصبی، ریهها و گردش خون تاثیر فراوانی داشته باشد. همچنین مصرف این نوشیدنی در روزهای آخر بارداری میتواند به تقویت سیستم ایمنی و ترمیم بافتهای بدن کمک کند.
علاوه بر این آب هویج دارای مقدار قابل توجهی منگنز، ویتامین B و اسید فولیک است که در صورت مصرف این نوشیدنی در دوران شیردهی، این مواد مغذی به نوزاد منتقل شده و در رشد آن تاثیر فراوانی دارد.
با وجود تمام این موارد، بهتر است در دوران بارداری یا شیردهی مصرف آب هویج را تحت نظر پزشک و با تجویز پزشک مصرف نمایید.
خاصیت بیستم: کمک به لخته شدن خون
ویتامین K موجود در هویج میتواند به روند انعقاد خون و تسریع ترمیم زخمها کمک کند.
ارزش غذایی آب هویج
در جدول زیر تمام مواد تشکیل دهنده آب هویج و مقدار آنها در هر 100 گرم بیان شده است.
مواد تشکیلدهنده | مقدار در هر 100g | مواد تشکیلدهنده | مقدار در هر 100g |
کالری | 40Kcal | ویتامین A | 45133 واحد بینالمللی |
آب | 88.9g | ویتامین C | 20.1mg |
پروتئین | 0.95g | ویتامین E | 2.7mg |
چربی | 0.12g | ویتامین B6 | 36.3mg |
کربوهیدرات | 9.28g | منگنز | 33mg |
فیبر | 0.8g | مس | 0.1mg |
قند | 9.2g | زینک (روی) | 0.4mg |
کلسیم | 24mg | سدیم | 68.4mg |
کلسترول | 00 | پتاسیم | 689mg |
منیزیم | 33mg | آهن | 0.46mg |
فسفر | 99.1mg | سلنیوم | 1.4mg |
عوارض مصرف بیش از حد آب هویج
مصرف آب هویج به اندازه و کنترل شده، خطر و عوارض خاصی ندارد، اما در صورت مصرف بیش از حد آن، میتواند مشکلاتی مانند افزایش قند خون و مسمومیت ویتامین A را به همراه داشته باشد. مسمومیت با ویتامین A میتواند آسیبهای جبران ناپذیری به کبد وارد کرده و موجب از دست دادن کبد شود.
بهترین زمان مصرف آب هویج
همانطور که در مطالب بالا ذکر کردیم ،مصرف آب هویج در ابتدای روز و به صورت ناشتا میتواند به پاکسازی کبد و کاهش وزن منجر شود. همچنین میتوان آن را به صورت میان وعده و در طول روز مصرف کرد تا باعث تنظیم میزان قند خون شود.
سخن پایانی
در این مقاله به انواع خواص آب هویج و تاثیرات آن بر اندامهای مختلف بدن اشاره شد. همانطور که در جدول ارزش غذایی آب هویج مشخص کردیم، هویج غنی از مواد معدنی و ویتامینهای متنوع مانند پتاسیم، منیزیم، ویتامین B، ویتامین A، ویتامین C و انواع آنتیاکسیدانها است که برای بدن انسان بسیار ضروری هستند. مصرف این نوشیدنی طبیعی میتواند بر سلامتی تاثیر فراوانی داشته باشد، اما با مصرف بیش از حد آن آسیبهای زیادی به اندامهای داخلی بدن مانند کبد وارد میشود.