آب سیب یکی از مفیدترین و پرخاصیت ترین آبمیوههای طبیعی محسوب میشود که به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان مانند مواد معدنی، ویتامینها و آنتیاکسیدانهای مختلف از خواص بسیاری برخوردار است. سیبها در انواع قرمز، سبز، زرد، ترش و شیرین وجود دارند و مصرف هر یک از آنها میتواند در پیشگیری از مشکلات و بیماریها مختلف تاثیرگذار باشد. این مقاله برای معرفی خواص مختلف آب سیب، جدول ارزش غذایی این آبمیوه و عوارض مصرف بیش از حد آب سیب نوشته شده است.
با دستگاه آبمیوه گیری صنعتی الوین شما می توانید سیب و انواع دیگر میوه ها و مرکبات را به راحتی آبگیری کنید.
خاصیت اول: تاثیرات آب سیب در بارداری
مواد مغذی و مفیدی که در آب سیب وجود دارد مانند پتاسیم، آهن، کلسیم، تیامین، ریبوفلاوین، فسفر و … در دوران بارداری موجب افزایش هوش و حافظه، کاهش احتمال ابتلای کودک به آسم و آلرژی و افزایش سلامت قلب مادر و جنین میشود.
خاصیت دوم: اثرات آب سیب برای معده و دستگاه گوارش
یکی از مواد مفیدی که در آب سیب به فراوان یافت میشود فیبر است که میتواند به هضم غذا کمک کرده و از مشکلات گوارشی در روده و معده جلوگیری کند. علاوه بر این ترکیبات فنولیک سیب دارای خاصیت ضد اکسید هستند که علاوه بر درمان زخمهای معده و روده، میتوانند سطح غشا مخاطی معده را نیز متعادل سازند.
از دیگر مزایای نوشیدن آب سیب میتوان به پیشگیری یا درمان یبوست اشاره کرد. یبوست به دلیل جذب مقدار زیادی آب از روده بزرگ رخ میدهد. سوربیتول موجود در آب سیب میتواند به محض رسیدن به روده بزرگ این مشکل را برطرف نماید.
خاصیت سوم: سلامت پوست و مو
آب سیب سرشار از انواع آنتیاکسیدانها و ویتامین C است که برای سلامت پوست و مو انسان میتواند بسیار مفید باشد. علاوه بر این میتوان از آب سیب به عنوان تونر برای پاکسازی، جوانسازی و از بین بردن چین و چروک پوست استفاده کرد. همچنین این نوشیدنی با هیدراته نگه داشتن پوست باعث شادابی و نرمی پوست صورت میشود.
خاصیت چهارم: بهبود سلامت قلب و عروق
آنتیاکسیدانهای موجود در آب سیب مانند پلی فنول و فلاونوئیدها میتوانند در افزایش سلامت قلب و کاهش فشار خون تاثیرگذار باشند. همچنین این نوشیدنی منبع غنی از پتاسیم است که برای بهبود عملکرد ماهیچه قلبی اهمیت بسیاری دارد. علاوه بر این، ویتامین C موجود در این نوشیدنی نیز با بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش شاخص توده بدنی احتمال سکته قلبی و ابتلا به انواع بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
خاصیت پنجم: جلوگیری از آسم
فلاونوئیدی که در آب سیب وجود دارند از حملههای آسم جلوگیری کرده و التهاب راه تنفسی را کاهش میدهد. علاوه بر این فلاونوئید آب سیب در تقویت ریهها نیز نقش مهم و اساسی دارد.
خاصیت ششم: پاکسازی و سم زدایی کبد
آب سیب با داشتن مواد قلیایی میتواند در تنظیم و کنترل pH بدن تاثیرگذار باشد. همچنین پکتین، پلیفنول و اسید مالیک آن میتواند کبد را از مواد سرطانزا، سمها و مواد زائد پاکسازی کرده و سطح چربی کبد را کنترل میکنند.
آب سیب دارای مواد قلیایی است که همین ماده به کنترل pH بدن کمک کرده و کبد را از سمها و مواد زائد پاکسازی میکند.
خاصیت هفتم: تقویت سیستم ایمنی بدن
آب سیب یک منبع غنی از ویتامین C میباشد که باعث تقویت و بهبود سیستم ایمنی بدن میشود.
دستگاه آب سیب گیری صنعتی الوین با کیفیت بالا و طراحی فوق العاده از جمله دستگاه های پرفروش این شرکت است.
خاصیت هشتم: پیشگیری از سرطان
آب سیب با داشتن آنتی اکسیدانهای فراوان از بروز سرطانها به ویژه سرطان ریه جلوگیری میکند. همچنین فلاونوئید و اسید فنولیک موجود در این نوشیدنی وظیفه پیشگیری از پیشرفت تومورها و سلولهای سرطانی را برعهده دارد.
خاصیت نهم: کاهش میزان کلسترول خون
فیبر فراوانی که در آب سیب وجود دارد میتواند میزان کلسترول خون را کاهش داده و سلامت قلب و عروق را افزایش دهد.
خاصیت دهم: تقویت استخوانها
این نوشیدنی علاوه بر داشتن ویتامین C، دارای کلسیم و آهن نیز میباشد که در سالم و قوی شدن استخوانها نقش مهمی را ایفا میکنند.
خاصیت یازدهم: رفع عفونت دستگاه ادراری
آب سیب با خاصیت دیورتیک (ادرار آوری) خود باعث میشود که دفع ادرار افزایش یافته و میزان عفونت ادراری در بدن کاهش پیدا کند. علاوه بر این سطح pH بدن را کنترل کرده و از رشد باکتریها و بروز عفونت جلوگیری میکند.
خاصیت دوازدهم: پیشگیری از پارکینسون
بیماری پارکینسون به دلیل از بین رفتن سلولهای عصبی که مسئول ترشح کردن دوپامین هستند ایجاد میشود. آنتیاکسیدانهای موجود در آب سیب در پیشگیری از این بیماری نقش مهمی دارند.
خاصیت سیزدهم: افزایش میزان استروژن بدن
ماده شیمیایی فیتواستروژنی که در آب سیب یافت میشود از کاهش سطح استروژن جلوگیری کرده و به تنظیم سیکل قاعدگی بانوان کمک میکند.
خاصیت چهاردهم: حفظ حالت هیدراته بدن
88 درصد آب سیب را آب تشکیل داده است و نوشیدن آن باعث هیدراته شدن و افزایش آب بدن میشود.
خاصیت پانزدهم: سلامت مغز و جلوگیری از آلزایمر
آنتی اکسیدانها در کاهش استرس اکسیداتیو در تمام نقاط بدن بهخصوص مغز تاثیر بسیاری دارند. به همین دلیل نوشیدن آب سیب نیز میتواند از مغز در مقابل آسیبهای ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کرده و از بیماری آلزایمر پیشگیری کند.
خاصیت شانزدهم: افزایش استقامت بدن
آنتی اکسیدانی به نام کوئرستین در آب سیب وجود دارد که اکسیژن را به راحتی به ریهها و ماهیچهها منتقل میکند. همین موضوع باعث افزایش استقامت بدن شده و به شما اجازه میدهد به راحتی ورزش نمایید.
خاصیت هفدهم: بهبود سلامت چشم
در آب سیب علاوه بر ویتامین C، ویتامین A نیز وجود دارد که میتواند در بهبود بینایی و سلامت چشم تاثیر بسیاری داشته باشد. همچنین آنتیاکسیدانهای این نوشیدنی احتمال ابتلا به بیماری آب مروارید را نیز 10 تا 15 درصد کاهش میدهد.
خاصیت هجدهم: کاهش وزن و لاغری
طبق تحقیقات انجام شده نوشیدن آب سیب میتواند شاخص توده بدنی (BMI) را کاهش داده و پلیفنولهای آن اثرات ضد چاقی داشته باشد. همچنین با نوشیدن این نوشیدنی به صورت ناشتا، فیبر فراوان آن اشتها را کاهش داده و با بهبود عملکرد دستگاه گوارشی میتواند به کاهش وزن بدن کمک کند.
خاصیت نوزدهم: کنترل دیابت
وجود سیب یا آب سیب در رژیم غذایی باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میشود و فیبر بالای موجود در آن در کاهش سطح قند خون تاثیر بسیاری دارد.
خاصیت بیستم: از بین بردن عفونت
خاصیت ضد التهابی این آبمیوه و تاثیر آن در تقویت سیستم ایمنی بدن عفونت بدن را کنترل و درمان میکند و احتمال ابتدا به عفونت در فرد کاهش میدهد.
خاصیت بیست و یکم: سلامت دندانها
نوشیدن آب سیب میتواند به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی و فیبر بالا به صورت مسواک عمل کرده و دهان را از میکروب و باکتری پاکسازی کند و بوی بد دهان را از بین ببرد.
جدول ارزش غذایی و مواد مغذی آب سیب
در این جدول مقدار تمام مواد تشکیلدهنده آب سیب در هر 100 گرم آب سیب بیان شده است و مقدار کالری این آبمیوه 46 میباشد.
مواد تشکیلدهنده | مقدار | مواد تشکیلدهنده | مقدار |
کالری | 46Kcal | آهن | 0.12mg |
چربی کل | 0.130g | فسفر | 7.00mg |
کربوهیدرات خالص | 11.1g | روی | 0.02mg |
پروتئین | 0.10g | پتاسیم | 101.00mg |
قندها | 9.62g | ویتامین B1 | 0.021mg |
آب | 88.24g | ویتامین B2 | 0.017mg |
کلسترول | 0.00mg | ویتامین B3 | 0.073mg |
منیزیم | 5.00mg | ویتامین B6 | 0.018mg |
سلنیوم | 0.10میکروگرم | ویتامین B9 | 0.00 |
مس | 0.01mg | ویتامین B12 | 0.00 |
کلسیم | 8.00mg | ویتامین C | 10.3mg |
سدیم | 4.00mg | ویتامین E | 0.01mg |
عوارض مصرف بیش از حد آب سیب
- ایجاد مشکلات گوارشی مانند اسهال یا نفخ معده و روده
- افزایش احتمال ابتلا به سنگ کلیه
- افزایش سطح قند خون
- افزایش وزن
سخن پایانی
همانطور که در این متن به آن اشاره شد آب سیب دارای 21 خواص مختلف است که میتواند از بروش مشکلات بسیاری در بدن مانند ابتلا به سرطان، پارکینسورن، عفونتهای ادراری و آسم جلوگیری کند. همچنین از خواص دیگر آن میتوان به کنترل دیابت، افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سم زدایی کبد اشاره کرد. با وجود تمام این خواص فراوانی که آب سیب دارد، مصرف بیرویه آن میتواند نتیجه عکس داشته و عوارض و مضراتی را به همراه داشته باشد. بهتر است در مصرف این آبمیوه حد تعادل را رعایت کنید تا از بتوانید از خواص آن بهرهمند شوید.