تا چند روز میتوان آبمیوه طبیعی را نگه داشت؟
برای اینکه از خواص بسیار مفید آبمیوه های طبیعی برخوردار شوید، بهتر است آن را همان روز مصرف کنید. اما گاهی نیاز است تا آبمیوه ها را در یخچال نگهداری کرد. زمان نگهداری هر آبمیوه، بستگی به نوع میوه آن دارد. برخی ترکیبات مفید میوه ها و ویتامین های آن به اکسیژن حساس هستند و شروع به از بین رفتن میکنند. بنابراین بعد از تهیه آبمیوه، تا حد الامکان از تماس آن با اکسیژن جلوگیری کنید. با توجه به اینکه نوع هر میوه در نگهداری آبمیوه آن تاثیر اصلی دارد، به همین جهت جدولی برای نگهداری انواع آبمیوه ها طراحی شده تا به شما برای مصرف به موقع آبمیوه طبیعی کمک کند.
انواع آبمیوهها | زمان نگهداری |
آب سیب | 3 روز در یخچال |
آب هویج | 1 روز در یخچال |
آب انار | 10 روز در یخچال |
آب پرتقال | 1 روز در یخچال |
آب انگور | 1 روز در یخچال |
آب هندوانه | 3 روز در یخچال |
از کجا بفهمیم آبمیوه طبیعی خراب شده است؟
از آن جایی که ترکیبات به کار رفته در هر آبمیوه متفاوت است، بنابراین هر کدام به یک صورت علائم خرابی را نشان میدهند. در ادامه، نشانه های خراب شدن هر آبمیوه، بررسی میشود:
- علائم خراب شدن آب سیب: آب سیب معمولا سریع با اکسیژن هوا واکنش میدهد و تغییر رنگ میدهد. اگر رنگ آب سیب سیاه شود و بوی ناخوشایندی داشته باشد، یعنی فاسد شده است و مصرف آن توصیه نمیشود.
- علائم خراب شدن آب هویج: برای بهره مندی از خواص آب هویج باید بلافاصله بعد از گرفتن، مصرف شود زیرا زود خراب میشود. از علائم خراب شدن آب هویج، میتوان تغییر رنگ و بو، تغییر طعم را نام برد.
- علائم خراب شدن آب انار: در صورتی که آب انار دارای کپک زدگی یا طعم و بوی بد باشد، یعنی خراب شده است.
- علائم خراب شدن آب پرتقال: آب پرتقال جزء میوه های اسیدی است و به همین دلیل زود خراب میشود و ویتامین C موجود در آن دچار اکسیداسیون میشود. آب پرتقال در صورتی که بسیار تلخ شده باشد و بو و طعم بدی داشته باشد یعنی دیگر قابل مصرف نیست.
- علائم خراب شدن آب انگور: در صورت مشاهده کپک، تغییر بو، تغییر رنگ و طعم در آب انگور، باید آن را دور بریزید.
- علائم خراب شدن آب هندوانه: اگر آب هندوانه بوی تند یا ترش داشته باشد و تغییر رنگ بدهد، یعنی قابل استفاده نیست و باید از مصرف آن خودداری شود.
چه نکاتی در نگهداری از آبمیوه های طبیعی باید رعایت شود؟
برای افزایش مدت زمان نگهداری آبمیوه های طبیعی باید یک سری نکات را رعایت کنید تا آبمیوه های شما کمتر دچار فساد شود و بتوانید آن ها در مدت زمان طولانی تری مصرف کنید. این نکات شامل موارد زیر میباشد:
- در هنگام آبمیوه گیری تا حد الامکان مانع تماس آن با اکسیژن شوید. یعنی ظرف آبمیوه گیری را کامل پر کنید تا اکسیژنی داخل ظرف باقی نماند.
- از ظرف مناسب برای نگهداری آبمیوه استفاده کنید. ظروف و بطری های پلاستیکی برای نگهداری آبمیوه اصلا مناسب نیستند و موجب سریع تر شدن فرایند اکسیداسیون میشوند و آبمیوه زودتر مواد مفید خود را از دست میدهد. پس بهتر است از بطری شیشه ای برای نگهداری آبمیوه استفاده شود.
- دستگاه آبمیوه گیری مناسب استفاده کنید. برخی دستگاه های آبمیوه گیری دارای کیفیت بالایی هستند و مانع اکسیداسیون زودرس آبمیوه میشوند. آبمیوه گیری صنعتی از جمله دستگاه هایی است که برای آبگیری میوه ها کاربرد زیادی دارد.
- حتما برای ظرف آبمیوه، درپوش بگذارید تا کمتر در تماس با اکسیژن هوا قرار بگیرد.