طرز تهیه آبلیموهای کارخانه ایی و صنعتی
همانطور که میدانید طعم و مزه آبلیموهای خانگی با کارخانه ای و صنعتی متفاوت است. استفاده از دستگاه آبمیوه گیری صنعتی برای آبگیری لیموها بسیار آسان است و در زمان کوتاه تری نیز انجام می شود. در این روش تنها کافیست تا لیموها را شسته وخشک نمایید سپس لیموها را در دستگاه ریخته و آبلیموی شما آماده است. علت تلخ شدن آبلیمو وجود هسته و تفاله است که در این روش برای جلوگیری از تلخ شدن شما می توانید آبلیمو را از یک صافی رد کنید. برخی از دستگاه ها قابلیت جداسازی تفاله ها را از آبلیمو دارند و نیاز به رد از کردن صافی وجود ندارد.
گروه صنعتی الوین با تولید دستگاه آبلیمو گیری نیاز شما را برای گرفتن یک آبلیموی تازه و خوشمزه در خانه پاسخ داده است.
چگونه از تلخ شدن آبلیمو جلوگیری کنیم؟
برای اینکه آبلیموی خانگی شما تلخ نشود حتما موارد زیر را رعایت کنید:
- حتما هسته لیمو را از آبلیمو جدا کنید و هیچ هسته ایی در آبلیمو باقی نماند
- اضافه کردن نمک به آبلیمو تلخی آن را از بین می برد
- در هنگام نگهداری آبلیموها از بطری کاملا خشک و تمیز استفاده کنید
- در صورتی که میخواهید آبلیمو را برای مدت طولانی نگه دارید سر بطری را به اندازه یک قاشق خالی بگذارید
- در صورتی که دستگاه شما قابلیت جداسازی تفاله و هسته را ندارد حتما آبلیمو را یک یا دو بار از صافی رد کنید
نحوه گرفتن آبلیمو بدون دستگاه
برای درست کردن آبلیمو در خانه نیاز است تا در ابتدا لیموها را شسته و به مدت تقریبا یک روز آنها را در آب ولرم بریزید. در هنگام خرید لیموها حتما توجه داشته باشید تا لیموهایی را انتخاب کنید که نسبت به حجمشان سنگین هستند چرا که این لیموها آبدارتر خواهند بود. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که لیموهای زرد رنگ نسبت به لیموهای سبز آبدارتر هستند. بعد از اینکه لیموها در آب ولرم باقی ماندند آنها را خارج کرده و در این مرحله شما می تواند به لیموها کمی زمان بدهید تا پوست آنها خشک شود و در این صورت لیمو آب بیشتری می دهد. بعد از خشک شدن پوست لیموها شما می توانید از دستگاه های آبمیوه گیری دستی برای گرفتن آبلیمو استفاده کنید که البته این کار زمانبر و سخت خواهد بود.
با توجه به اینکه دستگاه های دستی امکان جداسازی تفاله و هسته لیمو را ندارند حتما پس از آبگیری، آبلیمو را از صافی رد کنید. برای نگهداری آبلیمو حتما از بطری های تمیز و عاری از رطوبت و کاملا خشک استفاده کنید. بطری را حتما در جای خنک نگهداری کنید.
علت کپک زدن آبلیمو و روش های جلوگیری از آن
از جمله مشکلات نگهداری آبلیمو، کپک زدن آن است. برخی از افراد با برداشتن کپک ها و یا تکان دادن بطری آبلمیو سعی در از بین بردن آن می کنند که روش درستی نیست و ممکن است مصرف آبلیمو کپک زده در برخی موارد بسیار خطرناک باشد. کپک نوعی قارچ است که در شرایط خاصی رشد کرده و در نتیجه سبب فاسد شدن ماده غذایی می شود. علت اصلی کپ زدگی آبلیمو نیز تماس آن با اکسیژن است. برای جلوگیری از کپک زدگی آبلیمو موارد زیر را رعایت کنید :
- حتما آبلیمو را در ظروف شیشه ایی نگهداری کنید. ظروف پلاستیکی برای نگهداری آبلیمو و آبغوره مناسب نیستند.
- از بطری هایی که درب آنها باریک و کوچک است استفاده کنید تا تماس آبلیمو با هوا کمتر باشد
- بطری هایی که رنگ تیره دارند انتخاب بهتر و مناسب تری برای نگهداری آبلیمو هستند
- قبل از ریختن آبلیمو در بطری حتما ظروف نگهداری را ضدعفونی و خشک کنید
- بعد از ریختن آبلیمو در بطری می توانید آن را برای دقایقی در آب جوش قرار دهید تا آنزیم های زنده از بین بروند و آبلیمو پاستوریزه شود.